• BIST 100

    10622,47%-1,54
  • DOLAR

    42,23% 0,00
  • EURO

    49,03% 0,40
  • GRAM ALTIN

    5624,02% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9304,15% 1,40

WIHU Başkanı Dr. Kasım Sezen: Gazze, İslam âleminin bir bayrağıdır

19 Haziran 2025, Perşembe 14:32
19 Haziran 2025, Perşembe 14:32
WIHU Başkanı Dr. Kasım Sezen: Gazze, İslam âleminin bir bayrağıdır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dünya İslam Sağlık Birliği Başkanı Dr. Kasım Sezen, Gazze direnişinin tüm dünyada vicdanları harekete geçirdiğini belirterek, “israilin İran’a yönelttiği saldırılar dikkatleri dağıtma çabası ama bu kez sert kayaya çarptılar; yeni dönemde İslam dünyası da

Gazze’deki soykırımın artık küresel bir vicdan uyanışına dönüştüğünü vurgulayan Dünya İslam Sağlık Birliği (WIHU) Başkanı Dr. Kasım Sezen, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, siyonist işgalcilerin İran’a yönelik saldırılarıyla gündemi saptırmak istediğini ancak bunun ters teptiğini söyledi.

İran’ın geniş füze kapasitesinin Tel Aviv’i kırılgan hâle getirdiğini kaydeden Sezen, "israil Gazze’yi nasıl yerle bir ettiyse kendi şehirleri de aynı akıbeti yaşayabilir; bu süreç israilin sonunun başlangıcı olacak" diye konuştu.

Sezen, "Gazze, İslam âleminin bir bayrağıdır. Gazze’de uyanan vicdan, gerçekten tüm dünyada yankı buluyor. Türkiye’de de bu vicdanın sesi duyuluyor. Biliyorsunuz, Kuzey Afrika’dan yükselen bir dalga var. Avrupa’dan gelen başka bir dalga daha var. İnsanlık vicdanı haykırıyor ve Gazze’ye doğru yola çıkıyor. Bu dalgayı bastırmak, unutturmak isteyen siyonist israil, dikkatleri dağıtmak için İran’a saldırı başlattı. Bu süreci illegal yollarla örtmeye çalışıyorlar. Medyanın gözünü başka yöne çekmek istediler ama bu kez sert kayaya çarptılar. İran’ın gerçekten canı çok yandı. Belki İran’ın uzun menzilli savaş uçakları yok, belki İHA’larla israili vuramaz ama İran dünyadaki en büyük füze cephaneliklerinden birine sahip. Bu cephanelik şu anda tamamen israile yönelmiş durumda. İran büyük bir ülke. 80–90 milyon nüfusu olan geniş bir coğrafya. Ne kadar vurursanız vurun, İran'ı kolay kolay etkileyemezsiniz. Ama israil öyle değil. Küçücük bir coğrafyada, birkaç şehirden ibaret bir yapı. Eğer İran gerçekten israili hedef aldıysa, israil Gazze’de yaptıklarının karşılığını bulacak diye düşünüyorum." dedi.

"Gazze’yi nasıl yerle bir ettiyse israilin de şehirleri aynı akıbeti yaşayacak"

Açıklamasının devamında Sezen, şunları aktardı: "Gazze’yi nasıl yerle bir ettiyse, israilin de şehirleri aynı akıbeti yaşayacak. Bu saaten sonra israilde hiçbir Yahudi yaşamak istemeyecek ve israili terk edecekler. Bu israilin sonun başlangıcı oldu. İran’ın attığı füzelerin israilde oluşturduğu yıkımı görüyoruz. Eğer ki bunun devamı gelirse ki öyle görünüyor. Bu savaşın bir kazanı olmaz ama israili büyük bir yıkım bekliyor. Kendi kendine kaşındı israil. Bu işte de kısa vadede olmasa da orta vadede artık Gazze bu direnişten sonra asla israile teslim olmaz. Filistin teslim olmaz. İslam âlemi de teslim olmaz. Bu bir Üçüncü Dünya Savaşı mı? Hayır. Ama yeni bir dönem başladı. İnsanların vicdanı uyanıyor, devletler uyanıyor. Bundan sonra İslam âleminin bir ittifak ve dayanışma içine gitmek gerektiğini görüyor."

"israil, İran üzerinden Türkiye’yi de tehdit ediyor ve İran'ın üzerinden gücünü deniyor"

Siyonist işgalciler Türkiye saldırısının bir ön hazırlığını İran üzerinden güç denemesi yaptıklarının altını çizen Sezen, "Geçmişte Türkiye, İran’ın yanında çok güçlü durdu. Ama son 10 yılda İran, Türkiye’den uzaklaşmaya çalışıyor. Bunun sıkıntısını şu an çekiyor. Belki Türkiye ile ciddi bir ittifak kurmuş olsaydı, bugün bu saldırılara maruz kalmazdı. Aslında israil, İran üzerinden Türkiye’yi de tehdit ediyor. İran'ın üzerinden gücünü deniyor. İran’da başarılı olursa, bu Türkiye’ye de yansıyacak. Ama ben başarılı olacağını hiç düşünmüyorum." ifadelerine yer verdi.  

"İslam aleminde kuklalar var ve bu kuklalar Batı'nın sözünden çıkmıyorlar"

Son olarak Sezen, "İslam aleminde kuklalar var. Bu kuklalar Batı'nın sözünden çıkmıyorlar. Geçmişte Mısır'da Müslümanlar ayaklandılar, diktatörleri görevden gönderdiler. Yine bir diktatör daha geldi. Onun da sonu yakındır. Mısır küçük bir ülke değil; 115–120 milyonluk nüfusu olan büyük bir coğrafya. Belki şu an insan vicdanını orada durdurmaya çalışıyorlar. israilin hamlesi de bu. Bunu gözlerden saklamak istiyor. Belki bu insanlar Refah Sınır Kapısı’na dayanamayabilir. Fakat bu hareketliliğin olması gerekiyor. israil üzerine bir baskı kurulsun." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Döviz kurlarında son durum

Sıcaklıklar düşecek, kar yağışı geliyor

UNICEF: israil, çocukların hayatını kurtaracak mamaların Gazze'ye girişini engelliyor

Serbest bırakılan işgalci esir: Kassam mücahitleri bana saygıyla davrandı

Netanyahu'nun en yakın müttefiki Ron Dermer hükümetten istifa etti

Kolombiya, ABD ile istihbarat paylaşımını durdurdu

Nablus'un güneyinde 13 yaşındaki Filistinli çocuk şehit oldu

Karayipler'de gerilim tırmanıyor: ABD uçak gemisi bölgede, Venezuela ordusu alarmda

Bakan Tunç’tan Diyarbakır’daki viyadük inşaatındaki iskelenin çökmesiyle ilgili açıklama

Diyarbakır’da silahlı saldırı: 1 ölü

Yunan'da çiftçilerden hükümet aleyhine protesto

Malatya'da baraka yangını

Diyarbakır’da viyadük faciasında ölen işçilerin cenazesi toprağa verildi

Rusya: Ukrayna ve İngiltere'nin MiG-31 tipi savaş uçağı kaçırma planı engellendi

BM: israil, ateşkese rağmen Gazze'ye yeterli insani yardım ulaşmasına izin vermiyor

Bakan Bayraktar Konya’daki enerji yatırımlarını değerlendirdi

Rusya: Zaporijya’da bir yerleşim yeri daha ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığı Pakistan'daki saldırıyı kınadı

Mersin’de "Geleceğe Nefes" temasıyla fidanlar toprakla buluştu

Malatya'da bir şahıs evinde ölü bulundu

Rus İHA'ları Ukrayna'nın enerji tesislerini vurdu

ABD'de Dulles Uluslararası Havalimanı'nda kaza: 18 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüştü

Mardin’de "Geleceğe Nefes" temasıyla 5 bin fidan toprakla buluştu

Gaziantep’te ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi: 5 şüpheli yakalandı

Gaziantep’te silah ve uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Çin'de Hongqi Köprüsü'nde çökme

Aksaray’da kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı

Hırsızlık suçundan 13 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Döviz kurlarında son durum

Sıcaklıklar düşecek, kar yağışı geliyor

UNICEF: israil, çocukların hayatını kurtaracak mamaların Gazze'ye girişini engelliyor

Serbest bırakılan işgalci esir: Kassam mücahitleri bana saygıyla davrandı

Netanyahu'nun en yakın müttefiki Ron Dermer hükümetten istifa etti

Kolombiya, ABD ile istihbarat paylaşımını durdurdu

Nablus'un güneyinde 13 yaşındaki Filistinli çocuk şehit oldu